Lépcsőház takarítás

Lépcsőház takarítás Budapesten és Pest megyében. Lépcsőház takarítás házakban, panelházakban, tégla épületekben, társasházakban és cégeknél. A lépcsőház takarításnál különös figyelmet fordítunk a takarítás módjára illetve a kívánt tisztaság elérésére. A lépcsőház tisztasága alapvető fontosságú, a lépcső felületek szennyeződésektől mentesek legyenek, hiszen ezzel vigyázunk környezetünk egészségére ezekben a vírusos időkben. A lakásokat és a magánterületünket a lépcsőházon keresztül érjük el. Ezért kiemelt figyelmet kell fordítani ezek tisztán tartására, hiszen ezzel egy lépést teszünk egészségünk érdekében, hiszen a tisztasággal akadályozzuk a vírusok terjedését. A cipőnkkel az utcáról behozott szennyeződéseket bevihetjük a lakásba a lépcsőházon keresztül.

A régebbi időkben szokás volt, hogy a nagyobb műtők bejáratánál leterítettek a földre egy nagy lepedőt amelyik át volt itatva fertőtlenítő anyaggal. Amikor a műtő személyzete belépett a műtő előterébe, akaratlanul is végig ment ezen a fertőtlenítő lepedőn, ezáltal a talp járófelületét is fertőtlenítve. A lépcsőház takarítás és fertőtlenítés is egy lépés a tisztaságunkhoz és egészségünkhöz.

A lépcsők tisztítása az anyagtól függ, amelyből készültek. A betonlépcső alaposabb tisztítást igényel a falépcsőhöz képest. Szakembereink és képzett takarítóink mindig meg fogják találni a leghatékonyabb módszert a lépcsőház takarítására, hogy a felület legyen az bármilyen anyagból is teljesen tiszta és fertőtlenített legyen.

A közösségi lépcsőházak tisztításának általános eljárása

A lépcsők tisztítását a felső emeletekről kezdjük, és lefelé haladunk, hogy ne szennyezzük be újra a tiszta területet. A lépcsőtisztítás gyakorisága legalább hetente egyszer ajánlatos elvégezni a seprést portalanítást, ezután pedig a felmosást. Ez egy periodikusság, amely a közösségben élő lakások, helyiségek méretétől és számától függően változhat. A házak lépcsőinek tisztítását seprűvel vagy porszívóval történő por eltávolításával végezzük. Ezután következhet a felmosás, fertőtlenítés. A tisztítást mikéntjét elsősorban a lépcsőház burkoló anyaga határozza meg, hiszen pl. egy szőnyegpadlót nem lehet felmosni, viszont néha padlótisztító géppel ki kell takarítani, amikor a fertőtlenítés is egy menetben elvégezhető. Külön kezelést igényel a foltos felületek tisztítása, illetve ha szükséges az oldalfalakat illetve a korlátokat is tisztítani, fertőtleníteni kell.

Cégünk a legmodernebb anyagokkal dolgozik, kedvező áron, hatékonyan, gyorsan és tisztán.

A mikroszálas törlőkendő használata javasolt azokon a felületeken amelyekkel érintkezik az ember a lépcsőház használata során. Ilyen felületek az ülőkék, korlátok, gépek (szódagép, kávégép stb.) és olyan felületek amelyekhez puszta kézzel nyúl. Ezeknek a felületeknek  a portalanítása után a fertőtlenítése is ajánlott.

A falfelületeket portalanítani szoktuk, ugyanis a festett vagy tapétázott felületek fertőtlenítő mosása nem ajánlott, foltosodást és a festék megváltozását okozhatja. Ha a fal mosható, vegyszerálló, akkor a falfelületek fertőtlenítése is elvégezhető a portalanítás után. Fontos szempont, hogy lehetőleg akkor célszerű a lépcsőházat takarítani, amikor kevés forgalom van a lépcsőkön, vagy egyáltalán nem használják a lépcsőházat. Ilyen időszakok szokta lenni a kora délelőtt (8-óra után) kora délután a késő este illetve a hajnali lépcsőház takarítás is.

Tartós foltok : Ha a lépcsőtisztítási rutin felmosás után néhány folt még mindig megmarad, akkor azokat a lépcsők felületének típusától függően kezelni kell. A folt eltávolításához használunk speciális folteltávolító terméket is, amely a nagykereskedelemben kapható.

A lépcsők tisztítását gyakran kell elvégezni. Természetesen, ha a szomszédos közösség lépcsőit a liftek megléte miatt ritkán használják, a karbantartás és takarítás kevesebb időt igényel, mint más esetekben. Sok esetben a szennyeződés nem könnyen látható szabad szemmel. Emiatt azonban nem szabad elfelejteni a tisztításukat. A lépcsők idővel történő rendszeres tisztítása javítja a megjelenésüket, és csökkenti a vírus terjedésének esélyét.

Ha lépcsőház takarítás, fertőtlenítés, lépcsőház nagytakarítás -ra van szükség alkalmi vagy rendszeres jelleggel, akkor keressenek bennünket elérhetőségeinken a Kapcsolat menüpontnál.